Polityka prywatności

1. Dane osobowe

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych przetwarzanych na serwisie myconsult.com.pl jest myCONSULT Spółka z o.o.
z siedzibą we Wrocławiu, al. Armii Krajowej 61.

Dane rejestrowe:
NIP: 8992708998
REGON:021424956
KRS: 0000374003

Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego

Dane zbierane i przetwarzane są na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

Cele zbierania danych

Dane zbierane są w następujących celach:

  • prowadzenia mailowej korespondencji handlowej z potencjalnymi klientami firmy: (imię, nazwisko, e-mail, telefon).
  • realizacja zamówień na systemy informatyczne – podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO (imię, nazwisko, adres, e-mail, telefon).
  • analitycznych i statystycznych (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit f RODO). Ocena korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu (informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika włącznie z jego adresem IP). Więcej na ten temat można przeczytać w dziale Google Analytics niniejszej Polityki Prywatności.

Prawa osób, których dane dotyczą

Każda osoba, której dane osobowe są wykorzystywane ma prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, dostępu do tych danych oraz ich edycji, usunięcia. Aby tego dokonać należy wysłać wiadomość na adres mailowy: biuro@myconsult.com.pl.

Każdej osobie przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

2. Polityka Cookies

Rodzaje Cookies, które wykorzystujemy

Z uwagi na czas życia Cookies, stosujemy na naszych stronach dwa rodzaje tych plików:

  • sesyjne – pliki tymczasowe, przechowywane na urządzeniu końcowym odwiedzającego, do czasu opuszczenia strony internetowej i/lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Ich celem jest przechowywanie identyfikatora sesji, która jest wykorzystywana w celu poprawnego wyświetlania serwisu WWW razem z mechanizmami ułatwiającymi nawigację.
  • stałe – przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez zadany okres czasu, określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

myConsult wykorzystuje osobiście tylko i wyłącznie pliki typu sesyjnego. Pliki stałe wykorzystywane są przez inne podmioty (wymienione poniżej), które posiadają własną politykę prywatności.

Google Analytics

Witryna myConsult wykorzystuje narzędzie Google Analytics. Jest to usługa, która pozwala analizować oglądalność strony internetowej. Usługa udostępniona jest przez Google, Inc. Google Analytics używa Cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) są przekazywane firmie Google i przetwarzane są na serwerach tej firmy.

Google będzie korzystał z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Instrukcja

Sposób zmiany ustawień plików cookies może różnić się w zależności od przeglądarki internetowej, z której korzysta użytkownik. Informacje na temat plików cookies znajdują się w zakładce „Pomoc” w każdej przeglądarce internetowej, a także na stronie http://www.aboutcookies.org

Pliki cookies w przeglądarkach internetowych

Kompleksowe informacje dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Szczegóły dla osób korzystających z poszczególnych przeglądarek internetowych, m.in.:

Informujemy, że ograniczenia bądź wyłączenia stosowania plików cookies i innych podobnych technologii mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w naszych serwisach.